VIJESTI IZ MJESNE ZAJEDNICE

 

 

Maloprije (18.avgust 2007) mi je Belma Šehović poslala važnu vijest i ja se ubih da joj nađem mjesto u postojećim rubrikama. Nema pa bog. A onda sam se sjetio šta je Kolumbo uradio kada su ga stavili pred nerješiv zadatak da jaje stoji uspravno. On ga je jednostavno samo malo kucnuo. Kada je on mogao tako lako riješiti problem, kontam što ne bi i ja? I riješih ga, samo sam malo razmaknuo SREDSTVA i SJEĆANJA VETERANA AEROKLUBA i na naslovnoj strani i ubacio ovu rubriku. A davno trebalo je da se sjetim toga. Dakle da krenemo. Dabogda (pažnja: napisano kao jedna riječ) bilo puno dobrih vijesti ili što bi jevreji rekli, Mazal Tov!


Vijest No. 4:

5. mart 2011. Boketov sin, Nebojša, doktorirao 3. marta 2011. u Ljubljani na FAKULTETU ZA PODIPLOMSKI HUMANISTIČNI ŠTUDIJ, LJUBLJANA. Dobro kazaćete, nije ni prvi ni zadnji, u čemu je fol pa da ja to ovde posebno ističem?

 

FOL JE U TEMI DOKTORSKE DISERTACIJE!

IRONIJSKI SUBJEKT SVAKODNEVNE KOMUNIKACIJE

U BOSNI I HERCEGOVINI

Raja kao strategija svakodnevnog življenja

 

Termin raja je u našim svijestima od prvih dana života. Gdje su ti raja? Iz koje si raje, Marindvorske ili Goričke? Ko je u tvojoj raji? Šutalo se raja protiv raje, tukla se raja protiv raje. Klapiš curu iz druge raje, i ako nemaš tamo nekoga da te zaštiti, NAJEBO SI! Ovo posljednje navodim iz ličnog iskustva. Ja sa Gorice, sam u maju 1963 "klapio" curu iz Kovačića, Zagrebačka 9, iste godine kada sam u junu otišao na početničku obuku u Novi Travnik gdje mi je Veso Saračević bio nastavnik. Poslije mi Veso je (koji je stanovao u Zagrebačkoj 7) pričao da bi ja ostao i bez Fiata 1300 i bez zuba da se on u Kovačićkoj raji nije založio, pa me nisu dirali.

 

Disertacija na ovu temu JE BAŠ NEDOSTAJALA. Ja sam počeo da je čitam.

 

Doktoru Šaviji od srca čestitam! Ako ima zainteresovanih za čitanje, adresa je nebojsa@ndcsarajevo.org, samo treba RAJSKI ZAISKATI!


Vijest No. 3:

28. oktobar 2009

Prije nekoliko dana, naš član Zlatko Hafizović je izišao iz kokpita 747-400, pošto je u njemu, mislim U TOM TIPU, proveo preko 13.500 sati.

 

 

Nisam ga pitao koji je total njegovog naleta, ali siguran sam da je jedan od rekordnih, ako ne i najveći na našim prostorima.

 

Čestitam Zlatku, i želim mu da penziju uživa DUGO, DUGO!


Vijest No. 2:

7. avgusta 2008. Piše Mira Marjanović:

Dragi Dejane, ne znam da li znas da su Cica i Vojo dobili unuku Unu. Cica je kod Anje u Houstonu i raspilavila se kao prava baka. Voji se samo brk smjeska.
Pozdrav od stare tetke

A evo i slikica ponosne bake Cice, njene slike i prilike Anje i naravno, prodošlice Une

 

    


Vijest No. 1:

9. avgusta 2007. Čaproni   je potvrdio svoj status dede: tog dana je Belma tri godine nakon rođenja Darisa , rodila Dejlu . Neka im slovo "D" bude sretno! D.