1. mart 2019, 12 punih godina od otvaranja ovog sajta !!!

 

 

Da li je iko te 2007. godine, kada sam na 14 email adresa razaslao emailove sa uputstvom da kliknu na ovaj link, mogao da pomisli da ćemo još biti ovde 2019. godine? Naravno mislim na sajt. A za raju, pa insan je vrlo kvarljiva roba sa potpuno nedefinisanim rokom trajanja. U zadnjih 365 dana smo izgubili "samo" tri člana (koliko ja znam), što je znatno ispod prosjeka zadnjih 12 godina, za koje vrijeme smo ispratili na nebo 67 naših članova. Zašto navodnici na "samo"? Račun je prost, puno je manje živih. Nema veze, ovo što nas je ostalo, sjećaćemo se svih 602 člana za koje znamo.

Inače, dlaka je falila da ova stranica nikada ne ugleda svjetlo interneta. 30. januara 2019. sam bio jako nestašan i priredio Seni nezaboravan dan. U jednom momentu kažem joj da moram malo da sjednem, jer mi se crni pred očima. Slijedeće što sam vidio 45 minuta kasnije je mlada žena iznad mene, a sve se drma, jer auto hitne pomoći juri prema Koševu.

Da skratim, dio onog tehnološkog čuda koje imam u prsima, biventrikularni pacemaker sa ICD, je zezno stvar. Defibrilator (ICD), koji inače opaljuje u slučaju tahikardije, tj. visokog broja otkucaja srca, BIO JE PODEŠEN DA ČEKA 5 MINUTA DA OPALI U SLUČAJU TAHIKARDIJE, UMJESTO NORMALNIH 2 MINUTA. Neko u Americi ili u UK je to zezno. I onda je srce iz ko zna kojeg razloga otišlo u iberture, preko 250/minuti. U takvoj situaciji zalisci su stalno poluotvoreni, krv ide cenat naprijed, cenat natrag, a u tijelo šipak. Tako je mozak ostao bez krvi, a sve, uključujući pluća, prestalo je da radi. Sena je to gledala, pozvala hitnu, pa kada je prošlo onih 5 minuta od početka tahikardije, ICD je počeo da opaljuje. Pošto sam bio go do pojasa, Sena je gledala kako mi svi mišići prsa, vrata i glave skaču ko blesavi i ja sam prodisao, ali ne i došao svijesti.

Ekipa hitne pomoći je bila u Zagrebačkoj na 7 spratu za tačno 4 minuta! IMA LI IGDJE U SVIJETU DA SE TO MOŽE DESITI OSIM U SARAJEVU?

Dalje je istorija, živ sam i pomalo zdrav.

 

 


A sada smo u 2019. godini.

 

Niko, ni ja niti iko od vas nije očekivao da će ovo ovoliko narasti i da će ovoliko trajati. Za ono prvo, narastanje, naravno da ste svi odgovorni, ja sam samo sakupljao, uređivao, organizovao, ali za drugo, TRAJANJE, zašto da budem lažno skroman, odgovorni smo samo Sena i ja, ja za beskonačne sate gledanja u ekrane i ažuriranje sajta, a Sena za svu podršku koju mi je dala i što nikada, ama baš nikada, nije kazala "pa zar više nije dosta" ili nešto u tom stilu.

 

Dok sam bio u Londonu, imao sam ogroman sto, ustvari cijelu konstrukciju polica i ormarčića od poda do stropa samo za posao sa kompjuterima. Tako sam mogao da smjestim bez frke tri monitora, dva 17-inčna u landscape i jedan 20-inčni 4:3 u portrait položaju.

 

    

 

Od kako sam u Sarajevu od novembra 2016, jednostavno nisam fizički imao mjesta za tri monitora tamo gdje mi je smješten kompjuter, ona dva londonska 17-inčna su otišla u smeće, a zadržao sam 20-inčni monitor i donio ga u Sarajevo, i još se ponovio jednim 24-inčnim monitorom 16:9. Ono desno je 27-inčni TV, da ne ostanem neinformisan. Kako sam ja prvenstveno elektroinžinjer i ekspert za gradnju kompjutera, i TV je zakačen na kompjuter i po potrebi služi kao treći monitor. A kompjuter, ustvari čudo od kompjutera koje sam napravio baš po mojoj mjeri, je dole, ispod stolića kojeg sam, zamislite, opet po mjeri sam napravio. Ne treba da naglašavam da se sve napaja preko velikog UPS-a, eno mu dole desno displeja. A pošto su mene u IBM-ovom školskom centru u Radovljici sedamdesetih godina naučili da nije čudo ako podaci iz kompjutera nestanu, već je čudo tehnologije ako ih sutra nađete, mora se apsolutno imati najmanje jedan eksterni backup. U tu svrhu ono lijevo na stolu je Samsung 500GB USB disk sa posebno čvrstim kućištem preko koga sam prešao autom da provjerim da li je istinita Samsungova tvrdnja da mu to neće napraviti štetu. Na taj disk najmanje jednom dnevno backupiram kompletne My Documents, inače je isključen. To je, kako rekoše u IBM-u, najmanje. Bolje od toga je imati i drugu i treću kopiju podataka i da je svaka fizički na drugom mjestu ili adresi. U mom slučaju druga kopija Aerokluba je kod provajdera. Znači, nema šanse da se sadržaj www.Aeroklub-Sarajevo.ba izgubi.

 

    

 

Dakle, ovo na gornjim fotosima je hardware na kojem se radi grandiozan posao izgradnje ovog sajta, i koji omogućava da ogromna količina materijala bude spremljena na sigurno, za vječnost.

 

Nove stvari dolaze sve rjeđe, što je i za očekivati, em su se ladice i sehare ispraznile, em smo kratki za 171 člana. Koliko god da se taktiziralo, dvanaest godina je dvanaest godina.

 

Stanje na mojim diskovima je slijedeće:

 

 
Da imate predstavu o brojevima, u mom kompjuteru folder "Aeroklub Sarajevo" izgleda ovako sa 40.617 fajlova i 11.7.8 GB u 1.547 foldera
 
Folder koji je na WEB serveru izgleda ovako sa 14.875 fajlova i 1.38GB u 270 foldera

 

Nema te search engine koja nas nije pokupila u svoju bazu podataka. Dok smo Sena i/ili ja živi, nadamo se da ćemo od penzija vazda uspjevati da odvojimo cca 130 KM godišnje za rentu web imena državi BiH i prostora i prometa na serverima internet provajdera, to je "Team d.o.o Sarajevo". Znači, nema zime za ono što je tamo u momentu kada ja odlepršam. To samo znači da će zatečeno stanje ostati, samo će tu na početku biti još i moja slika. Zbog toga sam prije nekoliko godina pitao dvojicu naših prijatelja, Prnju i Miru, jesu li zainteresovani da im pokažem arhitekturu sajta, pa kada ja riknem, da znaju da nastave. Prnja je kazao ga je to gorka jabuka, a Miro je kazao (citiram): "SAMO TI RIKNI, OSTALO JE NAŠA BRIGA". Možete zamisliti kakvo je to smirenje duše, benifen.

 

Ideja vodilja je da ZA DUŠU STARE BUTMIRSKE RAJE, ZA DUŠU ONIH KOJI SU POMRLI I ZA MOJE ZADOVOLJSTVO zabilježim KAKO SMO SE NEKADA LIJEPO DRUŽILI I LJUDOVALI i na livadi i van nje i da druženje nastavimo, uživo i virtuelno. Činjenica je da se današnji Aeroklub Sarajevo isto se zove kao i onaj predratni, ali izuzev nekoliko članova, to je potpuno drugačiji entitet. Ja sam, uz vašu ogromnu pomoć, u neku ruku, zapisivač perioda od 1945. do aprila 1992. Neka vrsta "Hodoljublja". Osim par časnih izuzetaka, na ovom sajtu nećete naći ni slike ni videe ni priče koje opisuju i  pokazuju aktivnosti Aerokluba poslije 6. aprila 1992. Ali NAJFRIŠKIJE SLIKE RAJE SU TU! One su ovde da se vidi metamorfoza i da se možemo prepoznati kada se sretnemo na nekoj sarajevskoj ili bjelosvjetskoj ulici.

 

Ovaj sajt je zbir sjećanja na doba kada se, kako pokojni ZIJO KEKIĆ, član Aerokluba Mostar reče, "na ovoj planeti lijepo živjelo".

 

Tužo je da nemamo slike šestorice članova za koje 100% znam da su davno preminuli.

 

 

 

Počinjem da gubim nadu da ćemo njihove slike ikada imati.

 

602 člana koje imamo u spisku članova, za 47 godina, koliko je Aeroklub Sarajevo postojao, apsolutno nije realna cifra. Sjetimo se samo koliko modelara i padobranaca je bilo svake godine? Ja opet ponavljam, ubijeđen sam da neko, a mislim i da znam ko, ima članske knjige iz klupske kancelarije. A zašto ih čuva samo za sebe, sakrivene kao da je u pitanju ukradena Mikelanđelova slika, pitajte njega. Ako konačno ne da, ja ga molim da ih bar testamentom ostavi onome ko u to vrijeme održava ovaj sajt, ja ili Miro koji mi je na moj prijedlog da mu pokažem strukturu sajta prije nego što riknem, pa da on može nastaviti da ga održava, kazao "samo ti rikni, ostalo je naša briga".

 

Šta je, tu je, ovde su 453 slike članova koje sam uspio da prikupim (W na slici znači da član ima svoju stranicu i klik na sliku vodi vas tamo).

 

      

 

 

Muhidinovic Musaib Nišava Novaković Stgipić Vesna

 

Za 151 člana nemamo nikakvu sliku. To je baš tužno.

 

 

 

PREMINULI ČLANOVI AEROKLUBA SARAJEVO

Neka im je slava i velika hvala za druženje kojim su nas počastvovali, neka im je nebo plavo, i vječni mir i pokoj duši

 

Sada ovde imamo 171 ime. To je strašno puno. A strašno je i to što sam ja lično poznavao sto dvadeset i kusur. Valjda je to jedan od motiva koji me guraju da i dalje neumorno radim na održavanju ovog sajta.

 

I ovde u slici znači da i imam posebnu stranicu za tog preminulog člana, a slika je ujedno link na tu stranicu!

 

Abdagić Irfan Seljo, 4. maj 1969. Abdinović Alija Amidža, 27. april 2007. Aćimović Jovo, 3. decembar 2016. Adamović Miroslav Adam, 19. mart 1996. Ajdič Gustav
Alibegović Rizo, 25. juli 2002.života. Arbajter Maks Arežina Jovo Avsec Bojan Bakaršić Sabit Džamija
Begović Esad Esa, 6. decembar 1986. Berberih Eduard Edo , 4. juli 2015. Biberčić Mladen Biber Bilić Branko, 6. april 2011. Blagojević Milorad Blagoje, 4. maj 1995.
Borovac Safet, 4. maj 1969. Bošković Aco, 25. juni 2014. Bošković Branko, 3. maj 2009. Brekalović Suljo, 19. februar 1992. Bukalo Rešad, 12. februar 2011.
Bukovac Zdravko Buki Bukvić Mujo, 23. februar 2012. Bušić Judita Seka Bušić Zvonko, 22. juni 2018. Sarajevo Buzančić Vesna Veca, 11. februar 2015
Cikota Vojislav - Cile, Mikan, 28. avgust 2011. Cmiljić Branko Cmajo, 24. april 2001. Cvetković Dragomir Leb, 7. april 2015. Čapra Jusuf, 22. decembar 2003. Čapra Šerif, 9. juna 2018.
Časar Emil, 27. juli 1961. Čaušević Džemil, 29. avgust 1987. Čaušević Safet Ćasa, 29. decembar 1995. Čemerlić Ahmet Mesar Čengić Ibro, 3. maj 2012.
Čolaković Šukrija Ćuk Hasan Hasko Ćurić Zlatan, 25 februar 2009. Damjanović Danilo Damjan, 25. oktobar 2008. Damjanović Igor, 8. septembar 2010.
Damjanović Nada (nast pad), 28. avgust 2009. Danilović Đoko (jed, mot), 23. februar 2012. Džafić Hajrudin (jed), 26. mart 2016. Džambegović Ibro, 13. avgust 2008. Džonlić Ivan Ivo, 10. juli 2007.
Đanešić Aleksandar (mod), 27. februar 1992. Đukić Mubedžel Bedžo 24. maja 2014. Fazlagić Fadil, 21. juli 2000. Fetahagić Midhat, 15. juni 1975. Frančisko Gligor, 21. oktobar 2018.
Franković Zvonimir Zvonko, 28. januar 2008. Gavrankapetanović Sadrudina, 11. avgust 2015. Gavrić Miloš Gligorijević Branimir Gliša, 26. maj 2009. Golijanin Savo
Gudelj Davor, 7. juni 2014. Gujić Slavica, 1. septembar 1972. Hadžismajlović Brato Hastor Nijaz Holik Željko
Hrelja Muhamed Hrustanović Ahmed, 15. avgust 2016. Hufnagl Branko, 1991. Huković Midhat Mido Huljić Mustafa
Imamović Aleksandar Saša Isaković Mirsad Gana Jankač Stjepan Pepi, 13. april 2014. Jovanović Gorčin, 1. juni 2017. Jožanc Franjo, 23. avgust 1976.
Jurković Petar Pero Malajac, 25. juli 2008. Kadrić Zuhdija Zuhdo, 18. mart 1993. Karaica Halil Lilo, poginuo od granate u Sarajevu 8. maja 1992. Karić Rifat, 17. februar 2005. Kmoch Vilim Vili, 18. oktobar 2002.
Kosovac Dragutin Braco, 22. januar 2012. Kosovac Slobodan Slobo, 21. maj 1977. Krčmar Jovica, 20. maj 2007 Krstić Miroslav Krle Kršić Bogdan Boban, 21.oktobar 2009.
Kršić Nikola, 25. juni 1985. Kukura Arsen Kuko Lasica Boro, 15 septembar 1983. Lisov Radomir, 21. juni 1973. Lovrić Milan, 1. januar 2011.
Ljutika Muhamed Juka, Ljuti, 21. juni 2009. Maksimović Zdenko Malenica Ivan, 20. mart 2008. Malešević Dule, 4. maj 2010. Marić Miodrag Bato, 17. februar 2009.
Marić Vojka, 17. juni 2008. Matić Radmilo Mišo, 19. maj 2002. Mehić Ismet Isma, 1. januar 2008. Mehmedbašić Ahmed Medeni, 10. marta 2013. Micevcki Atanas Aco, 29. novembar 2002.
Mijatović Boro Milanović Ratko Brico, 8. mart 1984. Miletić Ladislav Braco, 27. juli 1961. Milivojević Dragoslav, 28. juni 2007. Minić Jakša Glibo, 27. decembar 2008.
Misilo Petar Močević Novak Mračkovski Andrija, 22. avgust 1952. Muderizović Namik, 10. juni 1986. Muhidinović Musaib, 14. maj 2006.
Naprelac Džemo, 1999. Ništović Omer Novaković - Kačmarčik Nišava, 2. jula 2007. Obradović Đuro, 24. decembar 2004. Oprašić Hasan, 15. januar 2009.
Paloš Enver, 12. januar 2015. Paloš Gordana, 19. april 2004. Pavlović Dragić, 27. juli 1961. Pavlović Njegoš Podgorac Goran, 12. mart 2014.
Požun Branislav Žuna, 16. oktobar 2009. Prcić Halid  Princip Milan, 19. decembar 1978. Prodanović Ljubomir Prodan, 23. septembar 2015.  Radić Gojko, 30. mart 2007.
 Radukić Žarko, 27. septembar 1970.  Rakić Vladimir Raka  Raspudić Krunoslav, 8. juli 2011.  Roljić Ilija, 10. juni 1990.  Rudalija Osman Dedo, 5. oktobar 2000.
 Saračević Vejsil Veso, 21. juni 2007. Savarić Franjo, 28. decembar 2012  Savić Ilija  Selimić Hazim, 24. januar 2017.  Selimić Sabahudin Sabo, 19. oktobar 2013. 
 Solaković Ferid Žilo, 14 decembar 1975.  Spasić Vladislav Spasa, 20. mart 1997.  Sudić Salko  Sunarić Branko Sunara Šaljić Dženan
 Šavija Bogdan Boke, 23. decembar 1998.  Šavija Đorđe Cike, 27. juli 1961.  Šečić Ismet Sele, 16. avgust 2014. Šehović Slavenko Aša, 28. avgust 2014. Šejtanić Bećir, 8. januar 2018.
 Šljivar Milorad  Željko Štolba, 2. decembar 2016.  Šmit Zdenko, 30. oktobar 2014.  Tanasković Ljiljana, 14. juni 1996.  Tasić Radivoje, 16. juni 1992.
 Tasić Slobodan Taske, 12. decembar 2008.  Tavra Hrvoje, 20. januar 2016.  Testen Anton, 22. maj 1999.  Tifničević Ana Sonja, 20. avgust 2001.  Tifničević Mario, 3. januar 1998.
 Tomašević Dragan  Tomašević Stanko Čep, 10. maj 2004.  Tomić Aco  Tomšić Drago  Tomšić Rade , 19. maj 1997.
 Topčagić Feriz  Torbica Slobodan Medeni  Ulrih Pavle  Uskoković Mladen Skok, 8. juni 2005.  Vajner Dobriša
 Vasiljević Savo Cicko, 30. april 2007.  Vasković Željko, 2. januar 2015. Vinković Gordan - Vincek, 25. februar 2014.  Viteškić Kasim  Voinov Borislav Boban, 26. januar 1999.
 Vrčević Slobodan, 14. novembar 1992.  Vujičić Milan Miša, 22. decembar 2005.  Vujov Dimitrije - Dimo, 25. decembar 2015.  Zorić Dušan, 13. juli 1995. Živanović Branko, 26. februar 2009.
Zečević Avdo        

 

Svih 602 naših članova sa detaljima koji su poznati su izlistani ovde.

 


 

Ovo do sada je manje-više već postalo klasika i spominjano je u obilježavanju predhodnih jedanaest godišnjica. Ove godine ima drastičnih promjena: NEMA VIŠE POMENA U OSLOBOĐENJU!

 

Pomeni su izgledali ovako:

 

2008:

 

72 člana

2009:

93 člana

2010:

105 članova

2011:

 

117 članova

2012:

 

125 članova

2013:

 

127 članova

2014:

 

134 člana

2015:

146 članova

 

2016:

   

155 članova

 

2017:

 

161 član

2018:

  165 članova

 

Pošle godine sam napisao:

Draga rajo

 

Ove godine će biti deseti jubilarni put da će Pomen našim preminulim članovima (sada ih imamo 165) 1. marta izaći u Oslobođenju. Kao star i (još uvijek) odgovoran čovjek, naravno da sam već sve dogovorio sa Oslobođenjem, i cijenu 1038,35KM uključujući popust od 5%. To je bila good news.

 

A sada bad news: OVO JE POSLJEDNJI POMEN ČIJI IZLAZAK ĆU JA ARANŽIRATI. Zašto? Većinu ovih godina od 1. januara je nastupao period nervoze i stresa hoću li uspjeti sakupiti dovoljno love ili neću. Pisao sam mnogo apela i pojedinačnih emailova sa informacijama da se rok približio, da nam treba još malo ili mnogo, ali isto tako sam pisao da ukoliko ne sakupimo potreban iznos, Sena i ja ćemo se malo stisnuti pa nadopuniti bure. Sada vam mogu priznati da je to bilo jako frustrirajuće, ispadalo je da ja nešto moljakam, ili još gore, da prosim. I onda, kada su rokovi prošli i Pomen bio objavljen, dešavalo se da mi stigne više love nego što je bilo potrebno za tu godinu pa je presipalo za narednu. Tako je bilo i 2017, za 2018. bure je prelilo čak za 408,57KM. U međuvremenu bure za 2018 se još dopunilo na 552.20 KM. Zahvaljujući prilogu člana koji ne želi da mu ime bude objavljeno, prišao sam na takvu razliku do potrebne sume, da smo Sena i ja odlučili da je pokrijemo.

 

Ove godine je bio specijalni slučaj: nakon 1. novembra 2017. ama baš niko se nije javio. Bilo je nekih obećanja, ali ništa konkretno se nije desilo. Onda sam uradio nešto što nisam nikada za ove 72 godine života: ZVAO SAM OSLOBOĐENJE DA ISPROSIM DA POMEN OBJAVE SA OVO PARA ŠTO IMAM U KASICI, A U IME SVIH OVIH GODINA KOJE SARAĐUJEMO. I ZNATE ŠTA SE DESILO, OSLOBOĐENJE JE PRISTALO! Uto je uletio pozamašan prilog člana koji ne želi da mu ime i uplaćeni iznos budu objavljeni, i uz još par KM konstrukcija finansiranja je zatvorena. Ovakva situacija meni ne priliči niti je zgodna za moje godine.

 

Zbog svega što sam naveo, OBUSTAVLJAM PRIJEM PRILOGA U SVRHU OBJAVLJIVANJA POMENA NAŠIM PREMINULIM ČLANOVIMA, NA BILO KOJI NAČIN, IKADA. Zbog toga sam sa sajta uklonio detalje mojih bankovnih računa, i engleskog i bosanskog. Naravno da na PayPal-u neću zatvoriti account, ali svaka doznaka preko PayPal-a će uredno biti odbijena (refused) i novac će biti vraćen pošiljaocu.

 

Ukoliko neko baš navali da mi pošalje lovu na neki od bankovnih računa koji su objavljeni na ovom sajtu tokom prošlih 11 godina, ja se bogami neću bacati u troškove i vraćati doznake, već ću uredno sav tako prikupljeni novac uz dokaze dati u dobrotvorne svrhe, recimo Dječjem selu u Sarajevu.

 

Naravno, ovo neće imati nikakav uticaj na postojanje i održavanje sajta. Dok smo Sena i ja živi, provajderima i UTIC-u će biti uredno plaćane naknade, i za web space i za najam imena www.Aeroklub-Sarajevo.ba.

 

Koristim priliku da se zahvalim svima koji su i koji će u budućnosti svojim prilozima u slikama, videima, pričama i raznim informacijama doprinijeli razvoju ovog sajta.

 

Posebno se zahvaljujem članovima koji su dali svoje priloge za finansiranje objavljivanja Pomena našim preminulim članovima, od 2009. do danas. Podsjećanja radi, prvi Pomen je izašao 2008. godine i tada je  OSLOBOĐENJE ČASTILO!. Tokom svih ovih godina sakupljeno je 8698,48 KM priloga u raznim valutama. Ako neko želi, ja ću mu dati podatke o njegovim vlastitm uplatama uplatama po godinama, pošto je sve do u pfening, cent, penny,... sačuvano u jednoj Excel tabeli.

 

Sarajevo, 4. februar 2018.

 

 

DA PONOVIM: VIŠE NE PRIMAM NIKAKVE UPLATE U SVRHU OBJAVLJIVANJA POMENA ZA NAŠE PREMINULE ČLANOVE, NI ZA OVU NI ZA NAREDNE GODINE. OVO ĆE BITI JUBILARNI DESETI, A UJEDNO I POSLJEDNJI POMEN ČIJE OBJAVLJIVANJE ĆU JA ORGANIZOVATI. Pogledajte plavi okvir malo više.

 

 

Da bi mi savjest bila mirna, početkom ove godine sam na prvoj strani napisao:

 

DOLAZI 1. MART 2019.

 

Kao što u martu 2018. rekoh, ja sam za ovaj život završio sa organizacijom objavljivanja Pomena našim preminulim vazduhoplovcima (kliknite ovdje da se podsjetite razloga), što sam radio posljednjih 11 godina. Što iz priloženog možete da vidite, od sajta nisam odustao, a ni od ažuriranja datoteke naših preminulih članica i članova. Kod mene je sve pic-pic, kao da će Pomen 2019, biti objavljen sutra, samo se traži organizator, tj. osoba X, onaj koji će dati račun na koji će se lova uplaćivati, ugovoriti deal sa Oslobođenjem, skupiti lovu i uplatiti. Ja ću mu poslati kompletnu pripremu za štampu koju bi on trebalo da proslijedi Oslobođenju. Naravno da ću uvrstiti eventualne primjedbe i prijedloge koje i ako ih osoba X bude imala. Kao što vidite, ja kao ni nikada do sada za ovih 73 godine, ne bježim od posla, ali srkleta mi je stvarno dosta.

 

Dakle, Pomen 2019. prema današnjem stanju knjigovodstva (01.12.2018, 171 slika i ime) bi trebalo da izgleda ovako (kliknite na sliku da je povećate):

Dimenzije su 262 x 263 mm za svaku polovinu.

Pozivam sve, a ima ih, koji su mi ovih 12 godina nudili svesrdnu saradnju u smislu "pređi na moderniji jezik", "restrukturiraj sajt" i slično da se sada uhvate mrvice pravog posla i uđu u klinč. Moj email je dejan.stojnic@gmail.com

Pa bujrum, baš me zanima hoće li se javiti iko od onih koji su mi svih ovih 12 godina nudili nesebičnu "savjetodavnu" pomoć.

 

Zamislite, AMA BAŠ NIKO MI NI RIJEČ NIJE NAPISAO O OVOME! Što je i normalno, svi imamo svojih egzistencijalnih briga, pa zaista nema razloga tovariti na leđa i ovo! A i niko od raje nije u cvijetu mladosti.-U jednoj excel tabeli ja imam detaljne podatke konstrukciji finansiranja Pomena za sve ove godine, uključivo imena članova koji su participirali u finansiranju i iznose koje su participirali. Mislim da ne bi bilo fer objaviti ove podatke, nekome bi moglo biti neprijatno što je poslao tako malo ili tako mnogo love. Ako neko želi da zna kako on stoji u toj tabeli, trenutno ću mu dostaviti taj podatak.


 

 

Permanentni zadatak je da prikupimo što je moguće više dokumentacije o Aeroklubu Sarajevo i njegovim članovima i prijateljima. Dokumente svake vrste, slike, priče, papire, plakete, anegdote. I to što brže. Niko nije besmrtan, pa ni ja, pogotovo kada se uzme u obzir moj srčani EF 19% i šećer koji je bio riknuo na 29,9....

 

 

..., ali je upornim zalaganjem, sa dvije vrste insulina (NOVORAPID i LANTUS), tri 500 mg METFORMIN tableta dnevno i uz pomoć sarajevskih ljekara sveden u razumne okvire

 

 

Ako ste na naslovnoj strani sajta doveli miša iznad , onda je iskočila moja poruka. Ako to niste uradili, evo poruke

 

 

Hvala svim članovima i prijateljima Aerokluba Sarajevo i posjetiocima ovog sajta na doprinosima za izgradnju sajta. Kako davno rekoh u mojoj izjavi, ja sam, uz vašu ogromnu pomoć, u neku ruku, zapisivač perioda od 1945. do aprila 1992. Neka vrsta "Hodoljublja". Ja samo slažem kockice koje mi svi vi šaljete. Znam da je sehara sa kockicama sve manje, ali nema veze, dok ima nas, nalaziće se vazda po neka nova.

Zahvaljujem se Team-u   i njegovom direktoru Azuru Ajanoviću na nesebičnoj podršci održavanju ovog sajta.

I na kraju, posebno se zahvaljujem mojoj Seni na podršci, a bogami i ogromnom strpljenju koje je imala gledajući me kako stotine sati provodim pred ekranima, dok ona, umotana u deku , gleda televiziju.

 

 

Idemo dalje ... 

 

 


I ako želite da se podsjetite kako je ovo izgledalo svih predhodnih godina

 

OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICA OTVARANJA SAJTA I OBJAVLJIVANJE POMENA PREMINULIM ČLANOVIMA U OSLOBOĐENJU

 

Otvorenje sajta 2007 Prva godišnjica 2008 Druga godišnjica 2009
Treća godišnjica 2010 Četvrta godišnjica 2011 Peta godišnjica 2012
Šesta godišnjica 2013    Sedma godišnjica 1. mart 2014.

Osma godišnjica 1. mart 2015.  

Deveta godišnjica 1. mart 2016.  

Jubilarna deseta godišnjica 1. mart 2017.

Jedanaesta godišnjica 1. mart 2018.

 

Svih ovih godina u finansiranju Pomena učestvovalo je 71 član i simpatizer. To su  Ahmed Agić, Adnan Alibegović, Slobodan Avram, Miki Bakalar, Zlata i Edo Berberih, Miro Božić, Mujo Bukvić, Dževad Buzadžić Buza, Dragomir Cvetković Leb, Đoko Danilović, Fudo Dorić, Edo Đino, Nikola Đuričić, Ševko Džananović, Samir Fazlagić Faza, Fiko Ferhatović, Robert Franković, Ešref Gačanin, Branislav Gavrić Gavro, Irfan Habibović, Mirso Hadžialić, Zlatko Hafizović, Neno Hrisafović, Ahmed Hrustanović, Sejo Hudović, Bobo i Desa Ilić, Jasenko Kapidžić, mlađi Karamehmedović, Fadil Karamehmedović Kafa, Milan Kovačević Mica, Braco Kukić Kukac, Cica i Vojo Marjanović, Ines Martinović, Olivera Matić - Topić, Nena Milanović, Dren Milinović, Goran Miljković - Miljac, Dragan Miljuš, Ogi i Goran Minić, Davor Mišeljić, Smail Mujčinović Mujčin, Ahmet Musić Musa, Zaim Pašović Zajko, Eso Pihura, Ljubomir Pranjić Prnja, Ljubomir Prodanović Prodan, Hamza Ražnatović, Jasminka Šabić Jaca, Ismet Šečić Sele, Narcis Selimić, Sabina Solaković, Saša Stanar, Dejan Stojnić Stoja, Mustafa Sudžuka, Bećir Šejtanić, Dalibor Šmit, Željko Štolba, Mustafa Sudžuka, Bojana Tasić, Nusret Taševac, Osman Taševac, Marko Trogrančić, Srđan Uskoković, Mario Vodopivec, Sergije Voinov, Vito Vuković. Iskreni im se zahvaljujem u moje ime, a pretpostavljam i u ime svih članova Aerokluba Sarajevo.