PUBLIKACIJE ČLANOVA I PRIJATELJA AEROKLUBA

 

 


DEJAN GAJIĆ

 

Ovu knjigu Dejana Gajića je cijela jedriličarska Jugoslavija zvala "NAŠA BIBLIJA"

 

 

 

Svih 569 stranica knjige je skenirano stranicu po stranicu i naći ćete ih kada kliknete na ikonu knjige. Cijela knjiga u jednom PDF fajlu (33 MB) je ovde

 


ŽELJKO ŠTOLBA

 

 

Na 178 stranica knjige izdate iove godine, "PRIČICE" Željko Štolba je zabilježio svoja sjećanja i događaje tokom njegovog četrdesetogodišnjeg "boravka" u YU vazduhoplovstvu: događaje, sustete, sjećanja. Kako je sam kazao, knjigu je ostavio u amanet raji, bosanskom i YU vazduhoplovstvu.

 

Knjigu PDF formatu možete download-ovati klikom na sličicu  . Ukoliko želite da imate u rukama "PRAVU" knjigu, idite na sajt Željhkove kćerke Anamarije http://www.prodock.rs/#!about/ccl7 i popunite šta se tamo traži. Siguran sam da ćete knjigu pročitati "u trku".

 

 

 

 

26.12.2016. Nekidan sam dobio "živu" knjigu od Anamarije i naravno, pročitao je u dahu. Svakome ko je imalo umočio prst u vazduhoplovstvo, desiće se isto. Nisam stigao da napišem moj komentar, a evo Zlatko me pretekao:

 

Čovječe knjiga je, a naravno i Željko, genijalna. Mozda ti nisi ni shvatio da je on naš Capt Sully i više (valjda svi znaju ko je kapetan Chesley Sullenberger. Za nevjerovatan slučaj da ipak neko ne zna, evo ovde sve o njemu)!

Učinit ono što je on gdje bi i u takvim situacijama većina nas nasjela i ne bi se uopće izvukla od strašnih grešaka koje čine genijalci sa Balkana, Capts, stjuardese, kontrolori, čistačice, mehaničari   !!!

Pričat ćemo 

Vozdra

27.12.2016: Zlatko je napisao vrlo dirljiv dodatak:

Moram ti reći da su moje cijenjene kolege Capt koji su doživjeli penziju /kapa dole/ Borecki Nikica, Vukoja Nevenko, Jan Stariha i nas uvaženi Prof mašinskog fakulteta Alija Pičuga bas kao i ja proveli prošlu noć čitajuci tu divnu knjigu i potpuno dijele moje mišljenje !!

Ponosan sam što je bio NAŠ, izrastao na našoj livadi i svojom genijalnošću, dobrotom, vrhunskom tehnikom i poznavanjem svojega posla u nevjerovatno opasnim situacijama spasio ljude, ugled svoje kompanije i one koji su svojom neprofesionalnošću do takvih situacija ga dovelii !

Hvala ti Prijatelju i neka ti je laka zemlja !  Vidimo se .

Tvoj jaran

Zlatko Hafizovic

Uz to je dodao za mene: Hvala ti. Uvijek napraviš nešto lijepo po čemu će te ljudi pamtiti Dejane

Fudo Dorić je napisao krasnu pričicu o Željki Štolbi: ŽELJKO ŠTOLBA 1948 - 2016