Klik na link slika će vas odvesti na tabelu gdje je ta slika predstavljena malom sličicom - thumbnail-om, koja će bit prva odozgo na lijevog strani, gdje su navedeni svi raspoloživi relevantni podaci o toj slici, ono ko, šta, kada, gdje...


   Slobodan Tasić - Taske, muž Vojke Marić, (jed, mot); PREMINUO 12.12.2008.


slika , slika , slika , slika


 

Povratak na In-memoriam-e


 

12. DECEMBAR 2008: SLOBODAN TASIĆ TASKE

U srijedu 17. decembra 2008 mi je Bojana Tasić javila da je u petak 12. decembra 2008. preminuo Taske, i da je sahranjen u Deču 14. decembra pored svoje Vojke.

Tasketa se sjećam kao velikog drugarčine i zajebanta, kao prvoklasnog letača i inžinjera. Impresionirala me je, za ono vrijeme, svemirska tehnologija kojom je pravio profesionalne štampane ploče, kao i prvi sistem podnog grijanja koji je za izvor toplotne energije koristio geotermalnu energiju; iz ogromne pješčane kocke je sa dubine od desetak metara pumpom od 300W izvlačio geotermalnu energiju za podno grijanje kompletne kuće na Palama. NA PALAMA!!! Gdje je zimi stvarno zima!

Neka mu je slava i vječni mir pored njegove Vojke.

Date: Wed, 24 Dec 2008 19:44:24 +1100
From: "b.ilic@bigpond.net.au" <b.ilic@bigpond.net.au>
To: "dejan: stojnic.co.uk" <dejan@stojnic.co.uk>
Subject: Taske
 
Dejane
 
Upravo pročitah nemilu vijest koja mi je posebno teško pala.  Tasketa znam i kao klupskog kolegu i kao kolegu sa studija. Uvijek mi je bilo drago družiti se sa njim - izvanredan kvalitet u oba područja, letenje mu bilo u krvi i kostima, a narav koja se rijetko nalazi. Vrlo karakteran, širokog srca i duše, urođeni manir jednog džentlmena, a uvijek blizak svemu što se zbivalo oko nas - jednom riječju prava "fina raja". Za mene neko koga neću moci zaboraviti.
Neka mu je pokoj duši.

Bole 

 

Povratak na In-memoriam-e