OVO JE MOJA PRIVATNA MOLBA

 

SVAKA IDEJA JE DOBRODOŠLA

 

Evo doživih i 21. januar 2019. u 73. godini života.

Dakle, mislio sam da sam svoj dio bolešćura odradio, srce, pacemakeri, šećer, gipsovi, bubrezi, više i ne znam što, a o boravku u raznim bjelosvjetskim bolnicama da i ne pričam. Ali svi znamo onu, NIKAD NE RECI NIKAD. Pitate se sigurno PA ŠTA JE SADA, ebem ga?

DIJABETIČKA NEUROPATIJA!

Jebeš srce sa 5 infarkata, operacijom bajpasa, 11 "bušenja", laserskim prženjem nerva unutar pretkomore naživo, pace makerima, to ti popravi život, a ako ga ne popravi tebi, popravi crvima na Barama. Ovo je gore nego što sam u najgorim noćnim morama mogao zamisliti da može da zajebe čovjeka.

Prije jedno tri mjeseca počeo sam da osjećam strašno bocanje i plamen u tabanima, i kao da sam stalno u debelim vunenim čarapama. Odem doktorici, a ona spika kaže dijabetička neuropatija, to je bolest koja zbog dugogodišnjeg dijabetesa, uništava krajeve nerava u stopalima (u mom slučaju, a može i na drugom mjestu). I onda vijest dana: za to sranje NEMA LIJEKA! Bio sam i na Neurološkoj klinici na Koševu, i kod specijaliste neurologa, to je tako. Jedino što može umanjiti muke je PREGABALIN, lijek koji je napravljen da se prvenstveno daje epileptičarima i nervnim bolesnicima u Jagomiru. Ta stvar je nevjerovatna: IMA TAKSATIVNO POBROJANO 152 MOGUĆE NUZPOJAVE! Ne vjerujete? Pogledajte ovde originalni papir koji dođe uz lijek, a one 152 nuzpojave su ekstrahirane ovde iz tog papira. I tako sam počeo to da uzimam. Uzimao sam 5 dana i onda prekinuo, jer sam imao najmanje 5 od onih 152 nuzpojave:

stalna omamljenost

dobivanje težine 3 kg u 5 dana

stalna cjelodnevna pospanost

zamagljen vid

oči imaju razliku pravca 5 - 10 stepeni

Strašno me podsjetilo na film "Let iznad kukavičjeg gnijezda". Ima tu i neke logike: umrtvi mozak i nema problema, biljka se ni na šta ne žali.

Pošto sam znao da je naš Ahmed Agić šećeraš, pitao sam ga da li je ikada imao te probleme. Kaže nije, ali njegova supruga jeste. I to je riješila tako što svaki dan mota stopala jedan sat u kupusne listove. Kažem ja to mojoj specijalistkinji, a ona misli da su te brojne nuzpojave pogurane i gomilom drugih lijekova koje uzimam, da je OK što sam prestao sa prgabalinom, a da je poznato da je kupus jako ljekovita biljka.

Elem, već mjesec i po dana stavljam taj kupus, ali stvar idu POLAKO NA GORE. Imam grdne pobleme sa hodanjem, kao da hodam po hiljadu iglica i još povrh toga (kao fakiri) po žaru, osjetila za dodir na cijelim tabanima više ne rade, a osjetila za toplo-hladno ne rade na cijelim stopalima. Vrlo opasno.

Pitanje krunsko svakome ko ovo čita: IMA LI NEŠTO ŠTO BIH MOGAO PROBATI?

Zahvaljujem se svima koji su ovo pročitali, a pogotovo onima koji mi daju neki savjet na email dejan.stojnic@gmail.com ili na viber +447957571205

Dejan